Onze mensen in de spotlight: Sjaak Pierik

23-06-2022 door: Aniek Ignatius

Bij Orcado  zijn we trots op onze mensen, daarom zetten we ze graag in de spotlight! In deze blog vertelt Sjaak hoe het is om voor Orcado te werken.

Wat doe je bij Orcado?

Ik ben ooit begonnen als programmeur (tegenwoordig heet dat System Engineer). Maar ik heb verschillende rollen vervuld in de loop van de tijd. Van Informatie Analist tot Solution Architect, en van tester tot EDI expert. Momenteel heb ik de rol van Tech Lead bij een van onze belangrijkste klanten, namelijk Albert Heijn.

Hoe lang werk je al bij Orcado / hoe ben bij Orcado terecht gekomen?

Ik werk al bij Orcado sinds 1999, toen Orcado is opgericht. Ik kende Jurrie en Michael, de oprichters van Orcado, vanuit onze vorige werkgever. Ik was op dat moment toe aan een nieuwe uitdaging en ik had er alle vertrouwen in dat dat bij Orcado mogelijk was en dat Orcado een succesvol bedrijf zou gaan worden. Dat is wel uitgekomen, want ik werk er nog steeds en heb inmiddels veel meer collega’s.

Wat was jouw mooiste opdracht?

Poeh, ik heb heel veel projecten en opdrachten gedaan. Een van de mooiste was het VERSnellen project bij Albert Heijn. We begonnen daar met een leeg terrein en aan het eind van het project stond daar een volledig ingericht distributiecentrum waar circa 200 leveranciers versproducten kwamen aanleveren voor distributie naar de winkels. Daarbij werd een nieuw business model gehanteerd dat is gebaseerd op VMI (Vendor Managed Inventory). Mijn bijdrage bestond vooral uit het uitwerken van het complete EDI model voor de aansturing van alle goederen- en factureringstromen. Het gaf een voldaan gevoel dat, aan het einde van het project, leveranciers de EDI specificaties die ik geschreven had uit hun tas haalden om te bespreken hoe dat allemaal nu precies werkt. En, als kers op de taart, hebben we bij Orcado in Supplybrain tegenwoordig ook een VMI-module die zijn oorsprong vindt in deze EDI-specificaties.

Wat vind je leuk aan werken bij Orcado?

Het leukst vind ik dat je heel zelfstandig kan werken bij Orcado. Maar tegelijkertijd heb je altijd wel collega’s om je heen die je kunnen helpen. Dit gebeurt altijd in een open en collegiale sfeer. Daarbij is er altijd ruimte voor humor. Dat vind ik heel belangrijk. Omdat we een relatief kleine organisatie zijn, kennen we elkaar goed en dat maakt dat Orcado een cultuur heeft waarin je makkelijk op elkaar afstapt.

Wat is je mooiste Orcado herinnering?

Ook hiervoor geldt dat dat er vele zijn, omdat ik al zo veel jaren bij Orcado werk. Wat mij nu als eerste te binnen schiet is eigenlijk het weekend naar Lissabon, maar dat heeft mijn collega Bonneke al genoemd. Dan ga ik voor het weekend naar Texel met alle collega’s. Met name de capriolen die zijn uitgehaald met de tuktuk’s waarmee we over het eiland zijn gereden.

Wil je meer weten over het werken bij Orcado? Bekijk dan onze Werken Bij Orcado pagina met onder andere onze kernwaarden en de nieuwste vacatures.

Volg ons op

© Orcado B.V. | 1999 - 2022