Onze mensen in de spotlight: Bonneke de Waard

19-05-2022 door: Aniek Ignatius

Bij Orcado  zijn we trots op onze mensen, daarom zetten we ze graag in de spotlight! In deze blog vertelt Bonneke hoe het is om voor Orcado te werken.

Wat doe je bij Orcado?

Eigenlijk doe ik alles behalve het programmeren zelf. Wat natuurlijk best bijzonder is bij een IT bedrijf maar dat vind ik ook zo leuk. Het grootste gedeelte van mijn tijd werk ik aan de implementatie van IT-projecten bij/voor onze opdrachtgevers. Dit doe ik met name op het (business) analyse stuk en door  verschillende applicaties en wijzigingen te testen. Daarnaast coördineer ik vaak projecten vanuit Orcado en houd ik mij bezig met de interne administratie.

Hoe ben je bij Orcado terecht gekomen?

Ik werk inmiddels ruim 7 jaar bij Orcado. Eigenlijk ben ik per ongeluk de IT ingerold, het was geen bewuste keuze. Ik kwam in gesprek met Orcado via een IT project wat ik aan het doen was bij Etos. Collega’s van Orcado waren in hetzelfde project bezig op een ander onderdeel en zo zijn we met elkaar in contact gekomen. Als je mij 10 jaar terug had gevraagd wat ik nu zou doen dan had ik niet verwacht dat het antwoord zou zijn dat ik bij een IT bedrijf zou zitten. Maar ik heb het nog altijd naar mijn zin.

Wat was jouw mooiste opdracht?

Wat een lastige vraag! Ik heb zoveel leuke projecten bij net zoveel leuke opdrachtgevers gedaan. En overal leer je weer meer bij. Dat vind ik denk ik zo leuk, overal zijn overeenkomsten en toch ook weer verschillen. De meeste projecten die ik heb gedaan zijn in de retail branche geweest. Het fijne aan die projecten vind ik dat je je heel snel kan inleven, over welke proceswijzigingen en IT wijzigen daadwerkelijk profijt kunnen hebben. Het leukste blijft het contact en vooral de terugkoppeling van de eindgebruikers, als zij aangeven dat het werk een stuk makkelijker is geworden, dan is voor mij een project voor het grootste gedeelte al geslaagd!

Wat vind je leuk aan werken bij Orcado?

De collega’s en de afwisseling van de projecten en werkzaamheden. Er is ruimte om jezelf te ontwikkelingen maar ook om aan te geven wat niet bij je past en ook daar wordt naar geluisterd. Er is ook ruimte voor privégesprekken, voor grapjes en er is saamhorigheid. We doen het met zijn allen. En naar mijn idee zijn wij ook een gezellige groep om te leren kennen, dat maakt het laagdrempelig voor nieuwe collega’s.

Wat is je mooiste Orcado herinnering?

Weer een lastige vraag, als ik moest kiezen dan is dat het weekend weg naar Lissabon. Dit weekend had ik samen met een collega georganiseerd en het is dan zo tof als het allemaal goed uitpakt en iedereen het naar zijn zin heeft. Het is alweer een paar jaar terug maar blijft leuk om op terug te kijken. De jaarlijkse uitjes zijn een superleuke bonus binnen Orcado. Gelukkig kan dat nu ook weer. De voorpret, het weekend of de dag weg, en het nagenieten. Het vormt echt een band met zijn allen!

Wil je meer weten over het werken bij Orcado? Bekijk dan onze Werken Bij Orcado pagina met onder andere onze kernwaarden en de nieuwste vacatures.

Volg ons op

© Orcado B.V. | 1999 - 2022