Procesondersteuning voor Spullenhulp Soest

Achtergrond

Stichting Kringloopcentrum Spullenhulp in Soest is de eerste kringloop van Nederland. Het doel van Spullenhulp is het inzamelen, scheiden, recyclen en/of verkopen van herbruikbare goederen.

In de ruim 40 jaar van het bestaan is het een bedrijf geworden met meer dan 100 medewerkers en bijna 100.000 klanten per jaar die ruim 300.000 artikelen kopen. De omzet wordt gebruikt voor het zelfstandig functioneren van de organisatie en het financieel ondersteunen van duurzame en maatschappelijke activiteiten van inwoners en organisaties in Soest en omgeving.

De opdracht

Steeds meer mensen weten kringlopen te vinden en de hoeveelheid goederen die wordt verwerkt en verhandeld neemt nog steeds toe. Alle inkomende en gehaalde spullen dienen te worden gewogen alvorens ze verder in het proces gaan. Dat gaat om ruim 30.000 kilo per week. Serieuze aantallen dus. Het wegen van goederen en de verwerking van de weegdata daarvan in rapportages was een complex en tijdrovend proces. Orcado werd gevraagd om een applicatie te ontwikkelen die het weegproces aanzienlijk zou vereenvoudigen en bovendien meer informatie beschikbaar zou maken voor de directie van Spullenhulp.

De aanpak

Samen met de directeur van Spullenhulp en het hoofd van het magazijn optimaliseerde Orcado het weegproces. Er is een webbased applicatie ingezet waarbij de bediening verloopt via een aanraakgevoelig scherm. Door een rechtstreekse koppeling met de industriele weegschaal die al aanwezig was, is het registreren binnen enkele aanrakingen op het scherm klaar.

De leiding van Spullenhulp kan eenvoudig de rubricering van de goederen aanpassen, zodat deze direct beschikbaar is tijdens het weegproces. Daarnaast is een aantal interactieve rapportages en dashboards gerealiseerd waarmee realtime de goederenstromen kunnen worden gevolgd.

Orcado ontzorgt Spullenhulp volledig door de hosting en het beheer van de gerealiseerde applicatie te verzorgen.

Het resultaat

De ingebruikname van het systeem heeft tot een grote besparing in tijd geresulteerd. Daarnaast kunnen medewerkers nu wegingen registreren, waarvoor dit proces eerder te ingewikkeld was. Dit heeft gezorgd voor meer werkplezier bij deze medewerkers, terwijl het aantal fouten sterk is afgenomen. De grote mate van inzicht die de directie nu heeft helpt bij het verder optimaliseren van de bedrijfsvoering zodat er meer geld overblijft om meer goede doelen te steunen.

Meer weten over deze projectreferentie?

Neem contact met ons op. We vertellen u graag meer over deze en andere opdrachten die door Orcado succesvol zijn uitgevoerd. Een demonstratie van het door ons gerealiseerde systeem behoort daarbij zeker tot de mogelijkheden.

Volg ons op

© Orcado B.V. | 1999 - 2021