Onze mensen in de spotlight: Wouter Verkuijl

27-09-2022 door: Aniek Ignatius

Bij Orcado  zijn we trots op onze mensen, daarom zetten we ze graag in de spotlight! In deze blog vertelt Wouter hoe hij het werken bij Orcado ervaart.

Wat doe je bij Orcado?

Samen met een aantal collega’s werken we al jaren voor Albert Heijn (AH). Het IT landschap van AH is groot en ik mag daar een stukje aan bijdragen. Op dit moment werk ik aan software die gebruikt wordt in de distributiecentra. Als Oracle software ontwikkelaar is er heel veel te doen; Samen met de gebruikers nieuwe software ontwikkelen. Fouten opsporen in bestaande software. Collega’s helpen met hun software problemen. Ik sta altijd klaar om te helpen en samen het product nog mooier, beter, slimmer, betrouwbaarder en sneller te krijgen.

Hoe lang werk je al bij Orcado / hoe ben bij Orcado terecht gekomen?

Ik ben op 1 april 2015 begonnen. Een paar maanden daarvoor was ik aanwezig op een bijeenkomst in het Oracle gebouw aan de A2. Na een legendarische presentatie over SQL en APEX van een Orcado collega, kwam ik bij de borrel daarna in gesprek met wat nu mijn collega’s zijn. De sfeer was heel goed en de dag erop vroegen ze aan mij of ik wilde komen solliciteren. Zo gezegd is zo gedaan. Bij het 1e gesprek praatte ik veel, bij het 2e gesprek praatte Orcado veel; sindsdien is het praten niet meer gestopt.

Wat was jouw mooiste opdracht?

Een van de eerste opdrachten was een groot Etos project: ROS. Hier kwam van alles aan bod. Zowel frontend als backend en interfaces naar de omliggende applicaties. Bij het bouwen van de code waren we streng: indien de programmeerregels foutief zouden worden gebruikt, zou er een sanctie als vinger- of handafhakking worden opgelegd. Gelukkig heb ik mijn beide handen weten te behouden ?. We hebben een mooi, werkend product opgeleverd. Nu, vijf jaar later is de technologie alweer zoveel verder dat de frontend opnieuw, door ons, verbouwd gaat worden in React; dit is een Javascriptbibliotheek om gebruikersinterfaces mee te bouwen.

Wat vind je leuk aan werken bij Orcado?

Ja alles: Het team, het overleg, het sparren, de betrokkenheid, de laagdrempeligheid, het soort werk, de vrolijkheid, het lachen, de lol, de maandelijkse meetings; zien & gezien worden. Dit positivisme neem ik mee naar huis en komt daar ook ten goede.

Wat is je mooiste Orcado herinnering?

Orcado geeft ❤️ om zijn mensen. We gaan als team samen op reis om herinneringen op te bouwen en teamgeest te bevorderen. Ons uitje waar we de ‘Duomo Santa Maria del Fiore’ in Florence hebben beklommen zal ik nooit meer vergeten. De trappen naar de koepel, en dan eenmaal boven gekomen, de waanzinnige muur- en plafondschildering bewonderen. Ook zijn de mooie momenten van het ‘gezellige samenzijn’ tijdens onze diners voor altijd opgeslagen in mijn (?ROM) geheugen.

Wil je meer weten over het werken bij Orcado? Bekijk dan onze Werken Bij Orcado pagina met onder andere onze kernwaarden en de nieuwste vacatures.

 

Volg ons op

© Orcado B.V. | 1999 - 2022