Onze mensen in de spotlight: Wouter Breeuwsma

19-07-2022 door: Aniek Ignatius

Bij Orcado  zijn we trots op onze mensen, daarom zetten we ze graag in de spotlight! In deze blog vertelt Wouter hoe het is om voor Orcado te werken.

Wat doe je bij Orcado?

Meestal ontwikkel ik applicaties in Oracle APEX (Application Express). Dat vind ik een mooie combinatie van programmeren in de Oracle database met PL/SQL en een gegenereerde web applicatie waar je met CSS en javascript nog wat aan kunt fine-tunen. Bij sommige klanten heb ik ook alleen in de backend (Oracle database) gewerkt, waarbij de frontend met andere technologie gebouwd werd. Dat doe ik momenteel ook bij Ahold.

Hoe lang werk je al bij Orcado / hoe ben bij Orcado terecht gekomen?

Ik werk sinds 1 september 2016 bij Orcado. Dat was meteen een goede start, want ik kon een maand later al mee met het eerst uitje naar Lissabon. Ik ben via Kees Vlek (collega) met Orcado in contact gekomen. Na 2 hele prettige gesprekken was het beklonken. Kees had ik ontmoet op verschillende APEX World congressen. Toen hij hoorde dat ik bij mijn vorige werkgever weg wilde, tipte hij mij dat ik ook bij Orcado aan de slag kon.

Wat was jouw mooiste opdracht?

Mijn mooiste opdracht bij Orcado was het bouwen van een Transport Plannings applicatie. Dit deden we in een team van Orcado collega’s en voornamelijk vanuit het Orcado kantoor in Almere. De applicatie heeft een boel papierwerk en Excel bestanden overbodig gemaakt. Het was leuk om een efficiënte en goed uitziende applicatie te maken. Dat de eindgebruikers daar heel blij mee waren is uiteindelijk de ultieme beloning.

Wat vind je leuk aan werken bij Orcado?

Het leukste zijn de collega’s. Op verschillende manieren worden er dingen samen gedaan. Deels wordt er samen bij klanten aan hetzelfde project gewerkt, maar daarbuiten zijn er kennisdelingssessies, avondactiviteiten en 2 maal per jaar een uitje, waarvan 1 met partner. Wat er vooral uitspringt is de humor onder elkaar. Dat vind ik erg leuk.

Wat is je mooiste Orcado herinnering?

Buiten het werk om is dat het uitje naar Lissabon. Dit was door 2 collega’s goed voorbereid en we kregen op diverse punten uitleg over wat er te zien was. Ook het eten en drinken was er goed geregeld. Voor sommige collega’s begon dat uitje niet al te relaxed, want zelfs op het vliegveld werd er nog support geleverd over een bepaalde oplevering. Om voor continue ondersteuning te zorgen nam een aantal collega’s een vlucht later, zodat de eerder aangekomen collega’s de ondersteuning weer over konden nemen op het moment dat de latere collega’s hun vlucht namen. Dit was voor mij een mooi beeld van hoe gedreven Orcado zijn werk oppakt.

Wil je meer weten over het werken bij Orcado? Bekijk dan onze Werken Bij Orcado pagina met onder andere onze kernwaarden en de nieuwste vacatures.

Volg ons op

© Orcado B.V. | 1999 - 2022