Onze mensen in de spotlight: Sjors Koevoets

17-05-2023 door: Aniek Ignatius

Sjors

Opnieuw je carrière beginnen als developer is best een sprong in het diepe. Gelukkig is er bij Orcado goede begeleiding en werk je samen met ervaren door de wol geverfde IT’ers.

Drie jaar geleden ben ik omgeschoold van historicus en journalist naar software developer. Er bestaan misschien wel tientallen opleidingen, cursussen en bootcamps die je hierin op weg kunnen helpen. Maar een vak leer je pas echt in de praktijk is mijn ervaring. Je collega’s, de mensen met wie je samenwerkt zijn hierin cruciaal. Van hen leer je het meest.

Ik werk inmiddels alweer een jaar bij Orcado. Orcado heeft denk ik een goede mix van ervaring en “jeugdig” talent. Als je relatief nieuw bent in het vak is het belangrijk dat je veel vragen kunt stellen en kunt meekijken met andere ontwikkelaars. Dat kan hier volop en ik heb in een jaar alweer veel bijgeleerd.

Er zijn veel diverse projecten die je kunt doen bij Orcado. Ik werk nu zelf aan een project voor Etos waarin we het bevoorradingssysteem qua techniek en look and feel naar 2023 brengen. Er is veel ruimte om zelf de rol te pakken die je het liefste wilt of die je het meest ligt. Ik ben relatief veel met de database en de backend bezig. Daarnaast probeer ik ook de communicatie binnen het team te faciliteren door bijvoorbeeld scrumboard in te richten en te onderhouden.

Aan werk besteed je het grootste deel van je tijd. Ik vind het daarom belangrijk dat er sprake is van een teamgevoel en dat er tijdens en buiten het werk ruimte is voor lol en plezier. Zo hebben we binnen Orcado een padelgroepje. Ook zijn we dit voorjaar met zijn allen een weekend naar Lille geweest.

Volg ons op

© Orcado B.V. | 1999 - 2023