Onze mensen in de spotlight: Sebastian Holzapfel

26-04-2022 door: Aniek Ignatius

Bij Orcado  zijn we trots op onze mensen, daarom zetten we ze graag in de spotlight! In deze blog stelt Sebastian Holzapfel zich voor.

Wat doe je bij Orcado?

Bij Orcado ben ik hands-on bezig met het bouwen en verbeteren van webapplicaties. Dat doe ik op dit moment als een externe backend ontwikkelaar bij Quin in Amsterdam. Quin is een snelgroeiende digitale zorgpartner, die patiënten en huisartsen ondersteunt in hun keuze voor de juiste zorg op het juiste moment. Dat doen ze o.a. door data-gedreven medisch advies te geven over urgentie, diagnose en behandelmogelijkheden.

Hoe ben je bij Orcado terecht gekomen?

In het najaar van 2020 heb ik het omscholingstraject “Make IT Work” (Software development) van de Hoge School van Amsterdam afgerond. Vanaf dit moment ben ik in dienst bij Orcado. Orcado is voor een groot deel actief in de voedingsmiddelenindustrie. De kennis en ervaring die ik tijdens mijn vorige baan als voedingsmiddelentechnoloog heb opgedaan, kan ik bij Orcado dus mooi combineren met mijn passie voor software.

Wat was jouw mooiste opdracht?

Ik geniet er elke keer van als het lukt een probleem met code op te lossen. Het geeft nog meer voldoening als ik dat op eigen initiatief kan doen. Zo heb ik bijvoorbeeld nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de interne frontend libraries van Orcado, waardoor er veel minder code nodig was om een nieuw scherm te creëren.

Wat vind je leuk aan werken bij Orcado?

Het werk bij Orcado is erg veelzijdig. In het begin heb ik mij veel bezig gehouden met de frontend van twee Orcado projecten. Deze kennis heb ik natuurlijk kunnen gebruiken bij mijn externe projecten. Daarnaast heb ik de kans gegrepen om met verschillende frontend frameworks aan de slag te gaan. Inmiddels richt ik mij meer op de backend. Als beginnend softwareontwikkelaar heb ik mij in de afgelopen twee jaar dus vooral heel breed kunnen ontwikkelen.

Wat is je mooiste Orcado herinnering?

Het mooie bij Orcado is dat het in de basis gewoon klopt. Ik heb betrokken collega’s die allemaal een passie voor softwareontwikkeling delen. Dat werd mij tijdens mijn sollicitatiegesprek direct duidelijk. Bij Orcado werken mensen die het tof vinden om nieuwe software te maken. Net als ik worden zij blij van software met een bewezen toegevoegde waarde. Wat ik verder waardeer bij Orcado is de persoonlijke benadering. Er is oprechte interesse in jouw persoonlijke situatie. Daarnaast worden er regelmatig gezellige uitjes georganiseerd. Zo zijn we vorig jaar een weekend naar de Ardennen geweest. Tijdens zo’n weekend leer je je collega’s nog beter kennen, wat de groep alleen maar hechter maakt.

Wil je meer weten over het werken bij Orcado? Bekijk dan onze Werken Bij Orcado pagina met onder andere onze kernwaarden en de nieuwste vacatures.

Volg ons op

© Orcado B.V. | 1999 - 2022