Onze mensen in de spotlight: Jurrie Zaat

02-03-2023 door: Aniek Ignatius

In deze blog spreken we met Jurrie, (mede-)oprichter van Orcado. Hij vertelt over zijn tijd bij Orcado en wat het werk volgens hem zo leuk maakt.

Wat doe je bij Orcado?

Ik ben de (mede-)oprichter en algemeen directeur van Orcado. Ik ben eindverantwoordelijk voor alle zaken die binnen Orcado spelen. Daarnaast neem ik (gelukkig) ook nog actief deel in een aantal projecten.

Hoe lang werk je al bij Orcado / hoe ben bij Orcado terecht gekomen?

Samen met Michael ben ik Orcado begonnen in 1999, wij werkten daarvoor al samen bij een grote IT-dienstverlener.

Wat was jouw mooiste opdracht?

Dat is wel moeilijk kiezen. Ik heb de afgelopen ruim 20 jaar een heleboel leuke projecten gedaan. Het Groene Stroom project bij Shell was heel leuk, omdat er toen nog heel erg weinig bekend was over de wetgeving in de toen net geliberaliseerde energiemarkt, waardoor we heel flexibel moesten zijn met een vaste einddatum van het project. Uitdagend dus. Het ROS project voor Etos was ook erg leuk omdat dit winkelvoorraadsysteem in alle winkels wordt gebruikt. Je kunt dus een winkel om de hoek binnenlopen en jouw software zien werken in de dagelijkse praktijk. Als laatste voorbeeld het werk dat we doen bij de kringloopwinkel Spullenhulp in Soest. Een heel bijzondere organisatie waar we een steentje kunnen bijdragen aan het makkelijker maken van het weer in omloop brengen van goederen en zo de circulaire economie bevorderen en meehelpen aan CO2-reductie.

Wat vind je leuk aan werken bij Orcado?

Ondanks dat we langlopende relaties hebben met onze medewerkers en onze klanten, is toch elke dag anders. Ik heb echt het gevoel dat we het samen doen. Samen met collega’s aan een project werken of iets uitdenken, maar ook samen met klanten aan oplossing werken die echt iets verbetert en toevoegt. Dat is soms uitdagend, maar als het lukt (en tot nu toe is dat gelukkig vrijwel altijd het geval) is dat wel erg bevredigend. Daarnaast de leuke sfeer.

Wat is je mooiste Orcado herinnering?

Nog zo’n moeilijke vraag! Er zijn vele mooie herinneringen, de uitjes in binnen- en buitenland, de opdrachten die succesvol werden afgesloten, de opening van ons huidige kantoor in de aanwezigheid van veel familie van medewerkers… Te veel om op te noemen of uit te kiezen.

Een mooie vind ik wel dat ik de naam Orcado op een gelijkwaardige plaats zag staan op een leveranciersdag bij Albert Heijn tussen allerlei gevestigde namen (Oracle, HP, Accenture). Gezien het verschil in omvang tussen ons en die organisaties natuurlijk erg grappig. Toch was dat wel een bijzonder moment en een bevestiging dat we met elkaar de afgelopen jaren van een idee uit 1999 een echt serieus bedrijf zijn geworden.

Wil je meer weten over het werken bij Orcado? Bekijk dan onze Werken Bij Orcado pagina met onder andere onze kernwaarden en de nieuwste vacatures.

 

Volg ons op

© Orcado B.V. | 1999 - 2023