Onze mensen in de spotlight: Jacco Rijkaart

30-01-2023 door: Aniek Ignatius

Bij Orcado zijn we trots op onze mensen, daarom zetten we ze graag in de spotlight! In deze blog lezen we hoe Jacco het vindt om bij Orcado te werken.

Wat doe je bij Orcado?

Mijn werkzaamheden bij Orcado zijn zeer divers. Ik ben product owner voor Supplybrain en werk daarnaast aan logistieke verbetertrajecten voor verschillende bedrijven. Supplybrain is een in eigen huis ontwikkeld softwarepakket voor forecasting en voorraadbeheer. Voor de bedrijven die Supplybrain gebruiken doe ik statistische analyses. Daarnaast bedenk en verbeter ik samen met collega’s algoritmes om de beschikbaarheid van artikelen in logistieke ketens te garanderen en verspilling tegen te gaan. Bijna iedere week leveren we nieuwe software op. Zo blijven we betrokken bij de uitdagingen van onze klanten en kunnen we samen met hen genieten van continue verbetering.

Hoe lang werk je al bij Orcado / hoe ben bij Orcado terecht gekomen?

In mei 2019 ben ik bij Orcado begonnen. Daarvoor heb ik bijna 19 jaar bij Albert Heijn gewerkt aan oplossingen om de schappen in de winkels vol te houden. Tijdens mijn Albert Heijn periode heb ik veel projecten gedaan waar ook medewerkers van Orcado betrokken bij waren. Ik kende het bedrijf dus al goed en wist dat Orcado goed bij mij zou passen.

Wat was jouw mooiste opdracht?

Dat kan ik niet zeggen. Ik vind het altijd het leukst als duidelijk is dat iets niet goed gaat maar nog niet helder is hoe de oplossing er uit moet zien. Het creatieve proces om daar samen met de klant en Orcado collega’s een oplossing voor te verzinnen geeft mij veel voldoening. Zeker als je later van de eindgebruikers oprechte waardering krijgt voor het bereikte resultaat. Zo hebben we onlangs in onze software een elegant algoritme opgenomen om het volume van een promotie vooraf en tijdens de looptijd goed over de dagen te verdelen. Dat blijkt in de praktijk goed te werken en daar ben ik trots op.

Wat vind je leuk aan werken bij Orcado?

Ik ben erg blij met mijn kundige en behulpzame collega’s. Bij Orcado kan ik mijzelf zijn en mij volledig focussen op de kwaliteit van onze opdrachten. De no-nonsense aanpak en korte beslislijnen passen goed bij mij.

Wat is je mooiste Orcado herinnering?

Op mijn eerste werkdag werd mij gevraagd om wat teksten op de website van Supplybrain te reviewen. Toen ik de volgende dag op kantoor kwam stonden de nieuwe teksten al op de site. De nieuwe teksten waren beter dan de oude dus men had ze direct aangepast. Daar hou ik van. Ik wist toen dat ik goed zat bij Orcado.

Wil je meer weten over het werken bij Orcado? Bekijk dan onze Werken Bij Orcado pagina met onder andere onze kernwaarden en de nieuwste vacatures.

Volg ons op

© Orcado B.V. | 1999 - 2023