Onze mensen in de spotlight: Edwin Idema

24-08-2022 door: Aniek Ignatius

Bij Orcado  zijn we trots op onze mensen, daarom zetten we ze graag in de spotlight! In deze blog vertelt Edwin hoe hij het vindt om bij Orcado te werken.

Wat doe je bij Orcado?

Ik heb eigenlijk een dubbelrol bij Orcado. Ik ben in dienst gegaan als consultant en kan zodanig ook opdrachten bij klanten aannemen, intern ben ik ook onderdeel van het managementteam en zijn we gezamenlijk een plan voor groei van Orcado aan het ontwikkelen waardoor we uiteindelijk meer klanten kunnen voorzien van maatwerk en hen kunnen helpen bij het simplificeren van hun applicatie-landschap.

Hoe lang werk je al bij Orcado / hoe ben bij Orcado terecht gekomen?

Ik werk bij Orcado sinds 1 jan. 2022, dus nog niet zo heel lang. Ik kwam in contact met Orcado via één van de medewerkers, tijdens een terugkerende bijeenkomst over wat er zoal in de IT speelt. Na wat gesprekken kwam ik erachter dat Orcado een klein bedrijf is met een bijzondere mix aan bedrijfskennis en nieuwe innovaties. Kortom, alles om bij klanten de specifieke vraagstukken goed aan te kunnen pakken.

Wat was jouw mooiste opdracht?

Mijn mooiste opdracht is wat lastig omdat ik nog niet zo lang werkzaam ben bij Orcado, maar ik heb wel de grappige ervaring om na 16 jaar Etos en 2 jaar AH nu 16 jaar later terug te zijn bij Etos en daar het huidige IT-team te versterken! Verder krijg ik veel energie van de opdracht om Orcado verder te laten groeien.

Wat vind je leuk aan werken bij Orcado?

De mensen! (ik weet het clichéantwoord) maar voor mij draait het altijd om de mensen, het juiste team, de juiste mensen, de juiste instelling levert de beste resultaten op en maakt een bedrijf. Het feit dat Orcado wil groeien en dat ik, met de ervaring die ik elders heb opgedaan, hieraan mag bijdragen is natuurlijk fantastisch.

Wat is je mooiste Orcado herinnering?

Ach in de korte tijd zijn dat er al veel! Ik herinner mij een lunchmeeting voordat ik bij Orcado kwam werken. Tijdens dat gesprek probeerden we het over de toekomst en onze visie te hebben, maar in plaats daarvan werden we bijna 2 uur lang geëntertaind door de eigenaar van het restaurant, die een oude schoolvriend van mijn tafelgenoot bleek te zijn. Ook de Orcado meetings die eindigen met gitaar, banjo en zang zijn me bijgebleven en ik vond het heel leuk om samen met collega’s ons in te zetten voor NLDoet, waarbij we de tuinen van een verzorgingstehuis zomerklaar hebben gemaakt.

Wil je meer weten over het werken bij Orcado? Bekijk dan onze Werken Bij Orcado pagina met onder andere onze kernwaarden en de nieuwste vacatures.

 

 

Volg ons op

© Orcado B.V. | 1999 - 2022