Onze mensen in de spotlight: Daan Veraart

31-10-2022 door: Aniek Ignatius

Bij Orcado  zijn we trots op onze mensen, daarom zetten we ze graag in de spotlight! In deze blog vertelt Daan hoe hij het werken bij Orcado ervaart.

Wat doe je bij Orcado?

Mijn hoofdbezigheid is programmeren, maar tegenwoordig besteed ik ook veel tijd aan het discussiëren over wat, wanneer en hoe er geprogrammeerd zou moeten worden. Dat doe ik momenteel vier dagen per week bij Albert Heijn Online. De laatste dag van de werkweek doe ik eigenlijk van alles: ik ontwerp en bouw aan het systeem voor de kringloopwinkel, ben bezig met het inrichten van ons Kubernetes-cluster, help collega’s met Supplybrain of andere systemen waar ze vragen over hebben en denk ik mee over hoe we als Orcado onze applicaties nu en in de toekomst willen gaan bouwen.

Hoe lang werk je al bij Orcado / hoe ben bij Orcado terecht gekomen?

Ik ben 1 september 2015 begonnen bij Orcado vanuit Formorrow, een bedrijf dat IT talent (zo noemen zij het, ik ben hier niet mezelf op mijn borst aan het kloppen) verbindt met organisaties waar zij uiteindelijk kunnen doorgroeien. Dat was een traject van twee jaar (maar wat gezien de goede klik met Orcado ook twee maanden had mogen duren), waarna ik echt officieel in dienst ben gekomen bij Orcado.

Wat was jouw mooiste opdracht?

Poeh, dat is een lastige vraag, het voelt toch een beetje alsof je als ouder wordt gevraagd wat je favoriete kind is. Je hebt stiekem wel een ranglijstje maar dat ga je natuurlijk nooit toegeven. Het is ook moeilijk om de opdrachten met elkaar te vergelijken. Data science modellen bouwen in Python is iets heel anders dan het bouwen van een applicatie in Angular, wat weer heel anders is dan het aanpassen van algoritmes is SQL. De voldoening is ook anders, maar ik kan even blij worden van een goede voorspelling, een handigheidje in een applicatie en een snelle complexe query waar je even heel goed over na hebt moeten denken.

Wat vind je leuk aan werken bij Orcado?

Eigenlijk is er maar één ding echt leuk aan Orcado en dat zijn de mensen, maar daarmee is meteen eigenlijk alles leuk want mijn collega’s (en ik) zijn Orcado. Met wie je werkt is voor mij zoveel belangrijker dan het werk zelf. Het vertrouwen in elkaar en elkaars kunnen is enorm, de waardering naar elkaar is groot, we zijn serieus als het moet, maar ook zeker niet te serieus als het niet hoeft. Al met al maakt dat het werken bij Orcado oer-Hollands gezellig.

Wat is je mooiste Orcado herinnering?

Als ik er één moet kiezen, is dat tijdens één van onze personeelsuitjes. Het is een bedrijfsuitje dus idealiter wordt er niet gewerkt, maar de echte wereld heeft nog wel eens de neiging te verschillen van het ideaalbeeld en zo ook nu. Er is een productie incident in één van onze applicaties. De toestroom van data vanuit een ander systeem is groter dan voorspelt en de verwerking gaat niet bijzonder snel, waardoor onze applicatie nauwelijks nog iets anders doet dan die data verwerken. Midden in de nacht wordt er op de hotelkamer met verschillende collega’s gewerkt om het probleem op te lossen. Op het bed liggen verscheidene laptops, buiten op de deur hangt gekscherend een papiertje met de tekst “War room” en één ding is zeker: we gaan verdorie niet slapen voordat die applicatie weer werkt. Ik heb uiteindelijk die nacht een respectabele zeven uur slaap gepakt.

Wil je meer weten over het werken bij Orcado? Bekijk dan onze Werken Bij Orcado pagina met onder andere onze kernwaarden en de nieuwste vacatures.

Volg ons op

© Orcado B.V. | 1999 - 2022