Onze mensen in de spotlight: Bert Homan

21-03-2022 door: Peter van Tilborg

Bij Orcado  zijn we trots op onze mensen, daarom zetten we ze graag in de spotlight! In deze blog stelt Bert Homan zich voor.

Hoe ben je bij Orcado terecht gekomen?

In het voorjaar van 2012 kreeg ik de vraag of ik ‘zin had om eens met Orcado te praten’. En dan niet over voetbal of het weer, maar om daar te komen werken. Op dat moment werkte ik al enkele jaren voor Albert Heijn als software engineer en kende zodoende een paar mensen van Orcado. Prima volk! Dus de afspraak werd gemaakt met Michael en Jurrie en vervolgens hebben we gezellig gekletst over voetbal, het weer en hobby’s. En natuurlijk ook over mijn achtergrond, werk, ambities en Orcado. Wat direct opviel was dat Michael en Jurrie allebei veel inhoudelijke kennis hebben van softwareontwikkeling. Dat was toch wel een groot verschil met de jaarlijks wisselende ‘resourcemanager’ van mijn vorige werkgever.  Mijn eerste indrukken waren erg goed. Een klein bedrijf waar heel kundige mensen werken aan leuke opdrachten. En een heel persoonlijke benadering, ook wat betreft gewenste opleidingen en arbeidsvoorwaarden.

Hoe lang werk je al bij Orcado?

Inmiddels werk ik bijna 10 jaar voor Orcado en nog steeds met veel plezier. In deze jaren heb ik veel bijgeleerd, met name door dingen zelf op te pakken en te doen, bijvoorbeeld het inrichten van (virtuele) servers, installatie van (Oracle)databases, opbouwen van ontwikkelstraten, deployments van software, etc. Dat zie ik vooral ook als een groot voordeel van een kleiner bedrijf als Orcado: je kunt je zowel in de breedte als in de diepte ontwikkelen, waarbij je niet afhankelijk bent van andere afdelingen of teams, zoals wel vaak het geval is in grote organisaties. Deze ervaringen waren ook weer goed te gebruiken bij andere klanten. Bijvoorbeeld bij Alliance Healthcare waar ik REST-webservices heb gebouwd voor het verwerken en genereren van XML-berichten. Een andere leuke klus was bij het Openbaar Ministerie waar ik een nieuwe APEX ontwikkelomgeving mocht inrichten. Verder ben ik vrijwel al die jaren actief gebleven binnen Albert Heijn vanwege mijn uitgebreide kennis van hun logistieke systemen.

Wat vind je leuk aan werken bij Orcado?

Wat ik erg waardeer bij Orcado zijn de maandelijkse bijeenkomsten op ons kantoor in Almere. Aan het eind van de middag even bijkletsen met een biertje en een hapje en een snapje en daarna met z’n allen eten. De ene keer zijn dat pizza’s of frieten en de andere keer weer Aziatisch of Hollandse stampotten. Sommige collega’s nemen zelfs hun eigen gemaakte taarten of cakes mee van huis voor bij de koffie! Rondom de maaltijd hebben we dan wat presentaties. Die kunnen gaan over de laatste ontwikkelingen op een bepaald vakgebied waar een collega zich in heeft verdiept. Of over nieuwe opdrachten bij (potentiële) klanten. Een regelmatig terugkerend agendapunt is ‘het jaarlijkse weekendje weg’. Waar gaan we heen? Wat gaan we doen? En wie gaat het regelen?  Zo hebben we Madrid en Florence bezocht en in 2021 zijn we sportief geweest in de Ardennen. Mooie herinneringen! En in het kader van NLdoet hebben we in 2022 een middag met een aantal collega’s de tuinen opgeknapt van een verzorgingstehuis. Ook dat was erg gezellig en bovendien heel nuttig.

Kortom, zowel voor het werk als voor de collega’s is Orcado een prima werkgever.

Wil je meer weten over het werken bij Orcado? Bekijk dan onze Werken Bij Orcado pagina met onder andere onze kernwaarden en de nieuwste vacatures.

Volg ons op

© Orcado B.V. | 1999 - 2022