Onze mensen in de spotlight: Bart Lemstra

28-11-2022 door: Aniek Ignatius

Bij Orcado  zijn we trots op onze mensen, daarom zetten we ze graag in de spotlight! In deze blog lezen we hoe Bart het vindt om bij Orcado te werken.

Wat doe je bij Orcado?

Voor Orcado ben ik momenteel werkzaam als DevOps engineer binnen een product team bij Ahold. Binnen Albert Heijn zijn wij verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling en het onderhoud van applicaties binnen het Store en Warehouse Replenishment domein. Zelf houd ik mij voornamelijk bezig met Store Replenishment (bevoorrading van de winkel). Voor alle Albert Heijn winkels in Nederland en België berekenen onze applicaties iedere dag alle winkelorders volledig geautomatiseerd. Je hoort de term vaak gebruikt worden, maar dit zijn met recht bedrijfskritische applicaties die 24/7 beschikbaar moeten zijn en qua kwaliteit en performance aan hoge eisen moeten voldoen. Binnen het team kan ik me zowel met de technische als de functionele kant van de oplossing bezighouden en dat is voor mij de ideale combinatie.

Hoe lang werk je al bij Orcado / hoe ben bij Orcado terecht gekomen?

Bij een eerdere opdracht voor een vorige werkgever had ik al samengewerkt met mensen van Orcado. Deze vielen op door hun vakinhoudelijke kennis en pragmatische aanpak. En het waren bovendien ook gewoon leuke collega’s! Toen ikzelf toe was aan een andere werkomgeving en Orcado op zoek was naar nieuwe collega’s, bleek een lijntje snel gelegd.

Wat was jouw mooiste opdracht?

Een winkelmedewerker van Albert Heijn, die 40 jaar in dienst was, gaf in een interview aan dat de digitalisering toch wel de grootste verandering was die hem was bijgebleven. “Vroeger bestelden we alles handmatig, maar tegenwoordig gaat dit allemaal automatisch’’. Store Replenishment heeft echt een grote impact op het hele bedrijf gehad en heeft dat nog steeds, elke dag opnieuw. Het heeft het werk in de winkels ontlast, derving van producten teruggedrongen, de beschikbaarheid voor de klant verbeterd en de mogelijkheid gegeven om goederenstromen te optimaliseren. En nog steeds zijn we bezig met nieuwe initiatieven op dit gebied, van innovatieve forecastmodellen tot een gedetailleerde order prioritering, dus er is nog genoeg te doen en nog veel te leren. Dat maakt mijn opdracht bij Store Replenishment wel heel uitdagend.

Wat vind je leuk aan werken bij Orcado?

Het onderlinge contact en de samenwerking binnen Orcado ervaar ik als zeer plezierig. De bereidheid om elkaar, waar mogelijk, de helpende hand toe te steken is altijd aanwezig. Structuren en afspraken zijn geen doel op zich, maar dienen bij te dragen aan de daadwerkelijke oplossing. Zeker in het begin voelde dat als een verademing. Daarnaast is er altijd een goede, positieve, sfeer en genoeg ruimte voor persoonlijk contact. Ook de uitjes worden zeer gewaardeerd.

Wat is je mooiste Orcado herinnering?

Ik heb zeker vele mooie Orcado herinneringen (uitjes, projecten etc.), maar ben ervan overtuigd dat de mooiste nog zal komen!

Wil je meer weten over het werken bij Orcado? Bekijk dan onze Werken Bij Orcado pagina met onder andere onze kernwaarden en de nieuwste vacatures.

Volg ons op

© Orcado B.V. | 1999 - 2022