Gaan we nog zingen?

14-12-2018 door: Katinka Hitijahubessy

Bij Orcado vinden we een goede balans tussen werken en andere leuke dingen doen belangrijk. Herinnert u zich deze nog-nog-nog…? https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6418116598636298240

De lezer die in de laatste zin de Veronica jingle van weleer herkent zal gelijk de link maken met muziek. Als IT bedrijf van bijna 20 jaar is muziek niet bepaald een core-business voor Orcado. Tóch doen we er verrassend veel mee. Zo wordt de zin: ”Gaan we nog zingen?” regelmatig geroepen na de maandelijkse meetings. Er staat een piano op kantoor en soms komt er weleens een gitaar uit een kofferbak tevoorschijn. Of een viool. Een basgitaar. Of een cajon* of twee.

Zo hebben wij laatst tijdens een meeting een college gekregen over en met muziek, wat voor veel herkenning zorgde. Geheugen, analytisch vermogen, wiskundig vermogen– met muziek maken en luisteren gebruik je die dus ook, zo bleek uit de praktijkoefeningen. Ik vond het nog best lastig om de verschillende maatsoorten te ontdekken in voor mij best bekende liedjes. Geïnteresseerd in de praktijkoefeningen? Laat het mij weten!

Ook hebben we als buitenschoolse activiteit een keer zangles gekregen van een professionele zanglerares. Stukje theorie, beetje anatomie, stemoefeningen en daarna zingen! Het was leuk en leerzaam en gelukkig hebben we meer verstand van IT…

En… een aantal collega’s maakt ook buiten werktijd muziek. Klassiek, in een bandje, zangles –we hebben van alles in huis. Maar het zingen na een meeting is gewoon voor de gezelligheid! Het maakt niet uit óf je kunt zingen; het maakt niet uit wát we zingen…gezamenlijk iets anders doen dan je overdag beroepsmatig doet is goed voor de sfeer, voor het ontspannen en voor het thuisgevoel.

*https://nl.wikipedia.org/wiki/Caj%C3%B3n

Volg ons op

© Orcado B.V. | 1999 - 2018